Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Technologie żywności pochodzenia zwierzęcego DIB3SP03
Ćwiczenia (C) Semestr zimowy 2016/2017

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 10
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Zakres tematów:

Ocena jakości jaj. Technologia przetwórstwa mięsa drobiowego i jaj Ocena jakości ryb. Technologia przetwórstwa rybRynek mięsa. Charakterystyka i ocena jakości żywca rzeźnegoUbój i obróbka poubojowa, systemy, zapewnienia gwarantowanej jakości mięsaTechnologia przetwórstwa mięsa czerwonegoAlternatywne źródła mięsaTechnologia pozyskiwania mleka surowegoTechnologie produkcji i charakterystyka najważniejszych wyrobów mlecznychAnaliza czynników wpływających na bezpieczełstwo żywności pochodzenia zwierzęcegoProzdrowotne trendy w technologii żywności pochodzenia zwierzęcegoŻywności pochodzenia zwierzęcego jako żywność funkcjonalnaWspółczesne technologie w przetwarzaniu żywności pochodzenia zwierzęcego

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 (brak danych), (sala nieznana)
Krzysztof Dasiewicz 31/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.0.0-1 (2023-09-06)