Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Fizjologia trawienia i wchłaniania (z elementami anatomii) DIB1NP05
Wykład (W) Semestr zimowy 2016/2017

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 10
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Zakres tematów:

Podstawy fizjologii i anatomii układu pokarmowego Fizjologiczne podstawy pobierania pokarmu. Głód, sytość.Okołodobowy rytm biologiczny ustroju a funkcje układu pokarmowego. Przemiana materii i czynniki ją modyfikujące Znaczenie układu nerwowego i hormonalnego w procesie trawienia i wchłaniania substancji pokarmowych Znaczenie enzymów w procesie trawienia - Aktywność enzymatyczna śliny, soku żołądkowego i soku trzustkowego Anatomiczne i fizjologiczne aspekty trawienia i wchłaniania białek Anatomiczne i fizjologiczne aspekty trawienia i wchłaniania węglowodanów Anatomiczne i fizjologiczne aspekty trawienia i wchłaniania tłuszczu Anatomiczne i fizjologiczne aspekty wchłaniania wybranych witamin i składników mineralnych

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 (brak danych), (sala nieznana)
Mariusz Jaworski 59/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-9 (2024-12-18)