Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Fizjologia trawienia i wchłaniania (z elementami anatomii) DIB1SP003DI
Ćwiczenia (C) Semestr zimowy 2021/2022

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 10
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Literatura:

1. Traczyk W. 2005: Fizjologia człowieka w zarysie. Wyd. Lek. PZWL, Warszawa

2. Kunachowicz H, Przygoda B, Nadolna I, Iwanow K, 2018: Tabele składu i wartości odżywczej żywności. Wyd. Lek. PZWL, Warszawa

3. Ciborowska H, Rudnicka H, 2009: Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka, Wyd. Lek. PZWL, Warszawa

Zakres tematów:

Tematyka ćwiczeń:

C(1) Trawienia i wchłaniania białek (2,5 godz.)

C(2) Trawienia i wchłaniania węglowodanów (2,5 godz.)

C(3) Trawienia i wchłaniania tłuszczu (2,5 godz.)

C(4) Wchłaniania wybranych składników mineralnych – wapń i żelazo (2,5 godz.)

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 każdy czwartek, 10:10 - 12:05, sala 323
Mariusz Jaworski 21/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Vistula University
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-9 (2024-12-18)