Technologia żywności pochodzenia roślinnego
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB2NP09-L17 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Technologia żywności pochodzenia roślinnego |
Jednostka: | Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
3.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Wiedza: znajomość technologii przetwarzania surowców roślinnych Wiedza dotycząca zmian wartości żywieniowej zachodzących podczas przetwarzania Umiejętności: dobór technologii do założonej wartości żywieniowej, umiejętność modyfikacji technologii pod katem zwiększenia wartości żywieniowej Kompetencje: odpowiedzialność za zdrowie drugiego człowieka |
Pełny opis: |
Wiedza: znajomość technologii przetwarzania surowców roślinnych Wiedza dotycząca zmian wartości żywieniowej zachodzących podczas przetwarzania Umiejętności: dobór technologii do założonej wartości żywieniowej, umiejętność modyfikacji technologii pod katem zwiększenia wartości żywieniowej Kompetencje: odpowiedzialność za zdrowie drugiego człowieka |
Literatura: |
1. Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego red. Marta Mitek , Krzysztof Leszczyłski:, SGGW, 2014 2. Żywność prozdrowotna Składniki i technologia Czapski Janusz (red.), Górecka Danuta, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2015 Surowce spożywcze pochodzenia roślinnego SGGW Świetlikowska Krystyna (red.)SGGW, 2010 Internet, filmy dydaktyczne |
Metody i kryteria oceniania: |
Obecność na co najmniej 3 ćwiczeniach oraz przygotowanie i przedstawienie prezentacji |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2016/2017" (zakończony)
Okres: | 2017-02-16 - 2017-09-30 |
zobacz plan zajęć |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 20 godzin
Wykład, 10 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Dorota Nowak | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.