Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

The processes and apparatus for food processing

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: DIB2SE10DI-L20
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: The processes and apparatus for food processing
Jednostka: Kierunek-Dietetyka
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 3.00 Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: angielski
Rodzaj przedmiotu:

obowiązkowe

Założenia (opisowo):

This course aims to give the students the general overview of basics of food processes and apparatus

Pełny opis:

Within the lectures following fields will be covered:

1. introduction to unit operation in food processing,

2. Characteristic of selected mechanical process in food processing

3. Characteristic of thermal processes in food processing

4. Characteristic of diffusion processes in food processing

5. Characteristic of basic biotechnological processes in food processing

6. Description of basic equipment applied in food processing

During exercises students will be familiarized with the impact of food processing of the selected properties of food materials.

Efekty uczenia się:

Lectures:

Student has got basic knowledge about the processes and apparatus applied in food processing

Exercises:

Student knows how the processing impacts the quality and safety of food

Metody i kryteria oceniania:

Lectures: written exam (pass: 51%)

Exercises: presentation and report (pass 51%)

Overall grade is calculated based on the grades from passing the lecture (60%) and exercises (40%)

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)

Okres: 2021-02-20 - 2021-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Ćwiczenia, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Ewa Jakubczyk
Prowadzący grup: Ewa Jakubczyk
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.2.0 (2025-04-03)