Edukacja żywieniowa
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB4SP07-L17 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Edukacja żywieniowa |
Jednostka: | Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
1.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Wiedza: poznanie czynników wpływających na zachowania żywieniowe i zasad edukacji żywieniowej Umiejętności: przygotowanie programów edukacyjnych i prowadzenie edukacji żywieniowej w różnych grupach ludności Kompetencje: w zakresie edukacji żywieniowej. |
Pełny opis: |
Wiedza: poznanie czynników wpływających na zachowania żywieniowe i zasad edukacji żywieniowej Umiejętności: przygotowanie programów edukacyjnych i prowadzenie edukacji żywieniowej w różnych grupach ludności Kompetencje: w zakresie edukacji żywieniowej. |
Literatura: |
B. Woynarowska: Edukacja zdrowotna. Warszawa, 2008 M. Jeżewska-Zychowicz: Zachowania żywieniowe i ich uwarunkowania. SGGW, Warszawa, 2007 Publikacje naukowe na temat edukacji żywieniowej, zachował żywieniowych i oceny sposobu żywienia różnych grup ludności. |
Metody i kryteria oceniania: |
Zaliczenie pisemne i przygotowanie oraz realizacja projektu edukacyjnego wśród dzieci w wieku przedszkolnym. Zalicza min. 51% uzyskanych punktów. |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2016/2017" (zakończony)
Okres: | 2017-02-16 - 2017-09-30 |
zobacz plan zajęć |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 10 godzin
Wykład, 10 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Sylwia Gudej-Rosa | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.