Metoda treningu zdrowotnego - spec: Dietetyka dla osób aktywnych fizycznie
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB5NP17DI-Z17 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Metoda treningu zdrowotnego - spec: Dietetyka dla osób aktywnych fizycznie |
Jednostka: | Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
2.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Wiedza: Poznanie czynników powodujących psucie żywności i metod wydłużenia jej przydatności do spożycia Umiejętności: Umiejętność właściwego przechowywania żywności Kompetencje: W zakresie przekazywania wiedzy o prawidłowym przechowywaniu żywności |
Pełny opis: |
Wiedza: Poznanie czynników powodujących psucie żywności i metod wydłużenia jej przydatności do spożycia Umiejętności: Umiejętność właściwego przechowywania żywności Kompetencje: W zakresie przekazywania wiedzy o prawidłowym przechowywaniu żywności |
Literatura: |
Zin M. (2008): Utrwalanie i przechowywanie żywności. Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, RzeszówPijanowki E. (2004): Ogólna technologia żywności. Wydawnictwo Naukowo-Techniczne, WarszawaInternet, artykuły naukowe |
Efekty uczenia się: |
Wiedza na temat czynników powodujących psucie żywnościWiedza dotycząca zasad przechowywania poszczególnych produktów spożywczych Wiedza na temat opakował aktywnych i inteligentnychUmiejętność właściwego przechowywania żywności w domuUmiejętność analizy zjawisk wpływających na psucie żywnościBierze odpowiedzialność za swoje działania i potrafi właściwie organizować pracę własną |
Metody i kryteria oceniania: |
Zaliczenie na podstawie testu Test -100% |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/2018" (zakończony)
Okres: | 2017-10-01 - 2018-02-15 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 20 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Joanna Kalecińska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.