Nutrition counseling - case study 1 - SPEC: Diet couseling
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB5SE22DI-Z19 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Nutrition counseling - case study 1 - SPEC: Diet couseling |
Jednostka: | Kierunek-Dietetyka |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
2.00
|
Język prowadzenia: | angielski |
Pełny opis: |
LECTURES (10h) 1 / Diet and the immune system 2 / Diet in selected allergies - Gluten-free diet and lactose-free diet 3 / Diet in selected diet-related diseases - diabetes and hypertension 4 / Test CLASS (20h) 1 / Diet plan to improve the functioning of the immune system - the Mediterranean diet 2 / Diet plan to improve the functioning of the immune system - a vegetarian diet 3 / Diet planing - bioactive compounds 4 / Celiac disease and gluten-free diet 5 / Lactose free diet 6 / Diet in selected diet-related diseases - type 1 diabetes and type 2 diabetes 7 / Diet in selected diet-related diseases - DASH diet 8 / Diet in selected diet-related diseases - Diet with limiting saturated fat content |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/2020" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-16 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT C
W
|
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 20 godzin
Wykład, 10 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Mariusz Jaworski | |
Prowadzący grup: | Mariusz Jaworski | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.