Zaburzenia odżywiania
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB6NP014DI |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Zaburzenia odżywiania |
Jednostka: | Kierunek-Dietetyka |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
1.00 (zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | polski |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowe |
Skrócony opis: |
Przedmiot wprowadzi studentów w epidemiologię, obraz kliniczny, badania kliniczne, diagnostykę i leczenie żywieniowe oraz powikłania u pacjentów z różnymi zaburzeniami odżywiania, w tym anoreksją i bulimią oraz zaburzeniami z napadami objadania się. Kurs pozwala na zdobycie umiejętności z zakresu dietoterapii zaburzeń odżywiania. Studenci dowiedzą się, jak tworzyć plany żywieniowe dla osób z zaburzeniami odżywiania. |
Literatura: |
• Brytek-Matera Anna, Zaburzenia odżywiania, wyd. PZWL 2021 • http://psychologia.amu.edu.pl/wp-uploads/2012-TERA%C5%B9NIEJSZO%C5%9A%C4%86-CZ%C5%81OWIEK-EDUKACJA-Dlaczego-jemy.pdf • https://www.rcpsych.ac.uk/docs/default-source/improving-care/better-mh-policy/college-reports/college-report-cr189.pdf?sfvrsn=6c2e7ada_2 |
Metody i kryteria oceniania: |
Obecność na zajęciach (100%), aktywny udział w dyskusjach, uzyskanie co najmniej 60% punktów z kolokwium zaliczeniowego. |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2021/2022" (zakończony)
Okres: | 2022-02-19 - 2022-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT SO N W
|
Typ zajęć: |
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Agnieszka Chruścikowska | |
Prowadzący grup: | Agnieszka Chruścikowska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.