Spec. PD - Dietetyka 1 (2)
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | Sp-DIB5NP19 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Spec. PD - Dietetyka 1 (2) |
Jednostka: | Akademia Finansów i Biznesu Vistula |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
2.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
przekazanie specjalistycznej wiedzy z zakresu przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych. |
Pełny opis: |
przekazanie specjalistycznej wiedzy z zakresu przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych. |
Literatura: |
Materiały dydaktyczne przygotowane przez prowadzących zajęcia.Ciborowska H., Rudnicka A., 2014: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka. PZWL Warszawa |
Efekty uczenia się: |
Student zna zasady przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych w świetle najnowszych doniesień naukowych. |
Metody i kryteria oceniania: |
Wykłady Test składający się z pytał zamkniętych opartych na zadaniach problemowych. Warunkiem zaliczenia jest uzyskanie 60%. Ocena kołcowa z egzaminu przyznawana jest wg kryteriów: Ocena Kryteria Bardzo dobra (5.0) 90-100% Ponad dobra (4.5) 80-89% dobra (4.0) 73-79% Ponad dostateczna (3.5) 66-72% Dostateczna (3.0) 60-65% |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2016/2017" (zakończony)
Okres: | 2016-10-01 - 2017-02-15 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Wykład, 10 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Mariusz Jaworski | |
Prowadzący grup: | Mariusz Jaworski | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.