Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Tourist and hospitality enterprises Finance

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: TRB5SE10TR-Z19 Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Tourist and hospitality enterprises Finance
Jednostka: Kierunek-TiR
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 3.00
Język prowadzenia: angielski

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/2020" (zakończony)

Okres: 2019-10-01 - 2020-02-16
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 20 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Renata Sokołowska
Prowadzący grup: Renata Sokołowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Tryb prowadzenia:

(tylko po angielsku) lectures and practical classes

Wymagania (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) n/a

Założenia (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) Presentation of the principles and role of finance in enterprises, the role of corporate finance Tourist and hospitality.

Skrócony opis: (tylko po angielsku)

Presentation of the principles and role of finance in enterprises, the role of corporate finance Tourist and hospitality.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

Thanks to lectures and apprenticeships, students will be able to understand how finance works in tourism and hotel enterprises, including taxes, salaries and net settlements. Each student will have the opportunity to independently develop a business plan.

Literatura: (tylko po angielsku)

Steven Bragg, Hospitality Accounting, A Financial and Managerial Accounting Reference, 2015 (available online)

Garrison R., Noreen., Managerial Accounting, 9th ed., Irwin McGraw-Hill, 2000

J. Tribe, Economics of Recreation, Leisure and Tourism, Elsevier 2005. (available online)

W. S. Reece, The Economics of Tourism, Prentice Hall, 2008 (available online)

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/2021" (zakończony)

Okres: 2020-10-01 - 2021-02-19
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia, 20 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Renata Sokołowska
Prowadzący grup: Renata Sokołowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Tryb prowadzenia:

(tylko po angielsku) lectures and practical classes

Wymagania (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) n/a

Założenia (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) Presentation of the principles and role of finance in enterprises, the role of corporate finance Tourist and hospitality.

Skrócony opis: (tylko po angielsku)

Presentation of the principles and role of finance in enterprises, the role of corporate finance Tourist and hospitality.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

Thanks to lectures and apprenticeships, students will be able to understand how finance works in tourism and hotel enterprises, including taxes, salaries and net settlements. Each student will have the opportunity to independently develop a business plan.

Literatura: (tylko po angielsku)

Steven Bragg, Hospitality Accounting, A Financial and Managerial Accounting Reference, 2015 (available online)

Garrison R., Noreen., Managerial Accounting, 9th ed., Irwin McGraw-Hill, 2000

J. Tribe, Economics of Recreation, Leisure and Tourism, Elsevier 2005. (available online)

W. S. Reece, The Economics of Tourism, Prentice Hall, 2008 (available online)

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.