Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Introduction to Managerial Accounting

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: TRM2SE15TR-L18 Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Introduction to Managerial Accounting
Jednostka: Kierunek-TiR
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 4.00 LUB 3.00 (zmienne w czasie)
zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Rodzaj przedmiotu:

obowiązkowe

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2017/2018" (zakończony)

Okres: 2018-02-16 - 2018-07-15
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia, 20 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Renata Sokołowska
Prowadzący grup: Renata Sokołowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2018/2019" (zakończony)

Okres: 2019-02-16 - 2019-09-30
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 20 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Renata Sokołowska
Prowadzący grup: Renata Sokołowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/2020" (zakończony)

Okres: 2019-10-01 - 2020-02-16
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 20 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Renata Sokołowska
Prowadzący grup: Renata Sokołowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Tryb prowadzenia:

(tylko po angielsku) lectures and practical classes

Wymagania (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) n/a

Skrócony opis: (tylko po angielsku)

The introduction to management accounting is intended to teach students to read financial statements, mainly Balance Sheet and Profit and Loss Account, as well as to enable analysis of factors affecting profit.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

The introduction to management accounting is intended to teach students how to read financial statements, mainly the balance sheet and the profit and loss account, as well as enable the analysis of factors affecting profit.

Students will learn how to calculate net prices as well as how employees and employers' costs are calculated from salaries in Poland. A cost analysis and break-even point will be carried out.

Literatura: (tylko po angielsku)

Steven Bragg, Hospitality Accounting, A Financial and Managerial Accounting Reference, 2015 (available online)

Garrison R., Noreen., Managerial Accounting, 9th ed., Irwin McGraw-Hill, 2000

J. Tribe, Economics of Recreation, Leisure and Tourism, Elsevier 2005. (available online)

W. S. Reece, The Economics of Tourism, Prentice Hall, 2008 (available online)

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2019/2020" (zakończony)

Okres: 2020-02-17 - 2020-09-30
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 20 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Renata Sokołowska
Prowadzący grup: Renata Sokołowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Tryb prowadzenia:

(tylko po angielsku) lectures and practical classes

Wymagania (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) n/a

Skrócony opis: (tylko po angielsku)

The introduction to management accounting is intended to teach students to read financial statements, mainly Balance Sheet and Profit and Loss Account, as well as to enable analysis of factors affecting profit.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

The introduction to management accounting is intended to teach students how to read financial statements, mainly the balance sheet and the profit and loss account, as well as enable the analysis of factors affecting profit.

Students will learn how to calculate net prices as well as how employees and employers' costs are calculated from salaries in Poland. A cost analysis and break-even point will be carried out.

Literatura: (tylko po angielsku)

Steven Bragg, Hospitality Accounting, A Financial and Managerial Accounting Reference, 2015 (available online)

Garrison R., Noreen., Managerial Accounting, 9th ed., Irwin McGraw-Hill, 2000

J. Tribe, Economics of Recreation, Leisure and Tourism, Elsevier 2005. (available online)

W. S. Reece, The Economics of Tourism, Prentice Hall, 2008 (available online)

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)

Okres: 2021-02-20 - 2021-09-30
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Blended learning, 10 godzin więcej informacji
Ćwiczenia, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Renata Sokołowska
Prowadzący grup: Renata Sokołowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Tryb prowadzenia:

(tylko po angielsku) lectures and practical classes

Wymagania (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) n/a

Skrócony opis: (tylko po angielsku)

The introduction to management accounting is intended to teach students to read financial statements, mainly Balance Sheet and Profit and Loss Account, as well as to enable analysis of factors affecting profit.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

The introduction to management accounting is intended to teach students how to read financial statements, mainly the balance sheet and the profit and loss account, as well as enable the analysis of factors affecting profit.

Students will learn how to calculate net prices as well as how employees and employers' costs are calculated from salaries in Poland. A cost analysis and break-even point will be carried out.

Literatura: (tylko po angielsku)

Steven Bragg, Hospitality Accounting, A Financial and Managerial Accounting Reference, 2015 (available online)

Garrison R., Noreen., Managerial Accounting, 9th ed., Irwin McGraw-Hill, 2000

J. Tribe, Economics of Recreation, Leisure and Tourism, Elsevier 2005. (available online)

W. S. Reece, The Economics of Tourism, Prentice Hall, 2008 (available online)

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.