Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Technologies of production of selected food

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: TRM3SE11TR-PDW5-Z18
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Technologies of production of selected food
Jednostka: Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 4.00 Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: angielski

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/2019" (zakończony)

Okres: 2018-10-01 - 2019-02-01
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Ćwiczenia, 20 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Agnieszka Koper
Prowadzący grup: Agnieszka Koper
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Skrócony opis: (tylko po angielsku)

The fundamental objective of the course is to present the methods of production, processing, preservation and storage of selected Italian high-quality food products.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

1. History of alimentary technology.

2. Basic principles of food components.

3. Milk and its products: transformation of milk into dairy products.

4. Meat and its processing.

5. Extraction of oil. Classification of oil.

6. Flour classification and pasta production.

7. Production of bread and baked goods.

8. Production of Italian wines.

9. Production of Italian ice cream.

10. Production of balsamic vinegar and tomato sauce.

Course explain different food production technologies. During workshop student will familiarized with Italian food products (presentation, degustation, visit to the local food factory)

Literatura: (tylko po angielsku)

Selected chapters from:

Stephanie Clark (Editor), Stephanie Jung (Co-Editor), Buddhi Lamsal (Co-Editor), Food Processing: Principles and Applications, 2nd Edition. 2014.

Scientific papers relating to the topics covered in class.

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-9 (2024-12-18)