Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Entrepreneurship

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: FAB3SE12MN-Z17
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Entrepreneurship
Jednostka: Kierunek-FiR
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 6.00 LUB 5.00 (zmienne w czasie) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Pełny opis: (tylko po angielsku)

1. Entrepreneurship: definitions.

2. Entrepreneurship: a historical approach.

3. Entrepreneurship: a theoretical apprach.

4. Entrepreneurship: an individual approach. Charactersticis of entrepreneurs.

5. Entrepreneurship: a practical approach. Launch and run being a self-entrepreneur in Poland.

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/2018" (zakończony)

Okres: 2017-10-01 - 2018-02-15
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć:
Konwersatorium, 15 godzin więcej informacji
Wykład, 30 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Janusz Marszalec
Prowadzący grup: Janusz Marszalec
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Konwersatorium - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/2019" (zakończony)

Okres: 2018-10-01 - 2019-02-01
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć:
Konwersatorium, 15 godzin więcej informacji
Wykład, 30 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: (brak danych)
Prowadzący grup: Nicolas Levi
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Konwersatorium - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/2020" (zakończony)

Okres: 2019-10-01 - 2020-02-16
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć:
Konwersatorium, 15 godzin więcej informacji
Wykład wspólny, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Nicolas Levi
Prowadzący grup: Nicolas Levi
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Konwersatorium - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład wspólny - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Rodzaj przedmiotu:

(tylko po angielsku) General lecture

Tryb prowadzenia:

(tylko po angielsku) Daily studies

Wymagania (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) Introduction to economics, introduction to management

Założenia (lista przedmiotów):

(tylko po angielsku) No data

Skrócony opis: (tylko po angielsku)

The purpose of the course is that the students acquire necessary knowledge and skills required for organizing and carrying out entrepreneurial activities, to develop the ability of analysing and understanding business situations in which entrepreneurs act and to master the knowledge necessary to plan entrepreneurial activities. The objective of the course is, further on, that the students develop the ability of analysing various aspects of entrepreneurship – especially of taking over the risk, and the specificities as well as the pattern of entrepreneurship development and, finally, to contribute to their entrepreneurial and managerial potentials.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

1. Entrepreneurship: definitions.

2. Entrepreneurship: a historical approach.

3. Entrepreneurship: a theoretical apprach.

4. Entrepreneurship: an individual approach. Charactersticis of entrepreneurs.

5. Entrepreneurship: a practical approach. Launch and run being a self-entrepreneur in Poland.

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.0.0-1 (2023-09-06)