Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Język angielski 3 [DIB3SP13VU-Z17] Semestr zimowy 2017/2018
Ćwiczenia, grupa nr 1

powiększ
plan zajęć przedmiotu
zaznaczono (na zielono) terminy
aktualnie wyświetlanej grupy
To jest strona grupy zajęciowej. Jeśli szukasz opisu przedmiotu, zobacz stronę przedmiotu
Przedmiot: Język angielski 3 [DIB3SP13VU-Z17]
Zajęcia: Semestr zimowy 2017/2018 [2017Z] (zakończony)
Ćwiczenia [C], grupa nr 1 [pozostałe grupy]
Termin i miejsce: Podana informacja o terminie jest orientacyjna. W celu uzyskania pewnej informacji obejrzyj kalendarz roku akademickiego lub skontaktuj się z wykładowcą (nieregularności zdarzają się przede wszystkim w przypadku zajęć odbywających się rzadziej niż co tydzień). (brak danych)
Liczba osób w grupie: 29
Limit miejsc: (brak danych)
Zaliczenie: Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Prowadzący: Ewa Sawicka
Literatura:

English for Dietetics - Barbara Gorbacz-Gancarz, Lucyna Ostrowska, Ewa Stefałska, Eunika Supiłska, Ewa Szczepania, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa 2016

Destinations B1:Grammar and Vocabulary Macmillan, Oxford 2006

Destinations B2:Grammar and Vocabulary Macmillan, Oxford 2006

Nagrania audio, DVD, platforma TMM, materiały własne lektora

Zakres tematów:

1. The digestive system and the proces of digestion 1: Organs of the digestive system (2,5h)

2. The digestive system and the proces of digestion 2: Digestive system in cooperation with other systems; digestive enzymes and hormones(2,5h)

3. Nutritional chemistry: Basic notions of chemistry; Mathematical numbers and chemical expressions (2,5h)

4. Nutritional chemistry: Macroelements and microelements; Electrolytes; Vitamins (2, 5h)

5. Dietary guidelines: types of food; (2,5h)

6. Dietary guidelines: History of food pyramid in the USA and in Poland (2,5h)

7. Menu planning and culture: Food patterns based on culture, customs, religion or philosophy; Menu and diets (2,5h)

8. Menu planning and culture: Creating a menu; Meals and cooking techniques (2,5h)

9. Menu planning and culture: Graphs in presenting dietary issues (2,5h)

10. New food: genetically modified, functional and convenience food: New food, probiotics and prebiotics (2,5h)

11. New food: Eatinf habits; Concerns about geneticallh modified food; convenience food consumption (2,5h)

12. Exam (2,5h)

Metody dydaktyczne:

metoda eklektyczna

Metody i kryteria oceniania:

1. 25% ocena z zajęć

2. 50% test końcowy

3. 25% ocena z prac domowych, kartkówek

Uwagi:

a305

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.0.0-1 (2023-09-06)