Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Dziedzictwo kulinarne - spec: Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii [TRM3NP11TR-Z17] Semestr zimowy 2017/2018
Ćwiczenia, grupa nr 1

Przejdź do planu zaznaczono terminy wyświetlanej grupy
To jest strona grupy zajęciowej. Jeśli szukasz opisu przedmiotu, zobacz stronę przedmiotu
Przedmiot: Dziedzictwo kulinarne - spec: Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii [TRM3NP11TR-Z17]
Zajęcia: Semestr zimowy 2017/2018 [2017Z] (zakończony)
Ćwiczenia [C], grupa nr 1 [pozostałe grupy]
Termin i miejsce: Podana informacja o terminie jest orientacyjna. W celu uzyskania pewnej informacji obejrzyj kalendarz roku akademickiego lub skontaktuj się z wykładowcą (nieregularności zdarzają się przede wszystkim w przypadku zajęć odbywających się rzadziej niż co tydzień). (brak danych)
Liczba osób w grupie: 13
Limit miejsc: (brak danych)
Zaliczenie: Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Prowadzący: Mariusz Jaworski
Zakres tematów:

1. Kuchnia polska wczoraj i dziś – analiza zmian w konsumpcji żywności zachodzących w Polsce. Typowe smaki, surowce i potrawy w kuchni polskiej – przegląd asortymentu

3. Wpływy zagraniczne i ich rola w kształtowaniu polskiej kuchni – przegląd asortymentu

4. Turystyka kulinarna i gastronomiczna a dziedzictwo kulinarne w Polsce (szlaki kulinarne)

5. Zróżnicowanie kulinarne w Polsce - produkty tradycyjne i regionalne jako element turystyki

Metody dydaktyczne:

Praca w grupach na zajęciach oraz przygotowanie prezentacji na wyznaczony temat.

Metody i kryteria oceniania:

1. Aktywność na zajęciach

2. Przygotowanie i zaprezentowanie trzech prezentacji multimedialnych:

-Charakterystyka wybranej kuchni i jej wpływ na kształtowanie kuchni w Polsce (Lista kuchni narodowych zostanie zaprezentowana studentom podczas pierwszych zajęć)

- Charakterystyka wybranych produktów tradycyjnych (Lista produktów tradycyjnych zostanie zaprezentowana studentom podczas pierwszych zajęć)

- Opracowanie własnego szlaku kulinarnego (Wymogi formalne i merytoryczne opracowania własnego szlaku kulinarnego zostaną zaprezentowane studentom podczas pierwszych zajęć)

Uwagi:

TR-M3NP/1

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-9 (2024-12-18)