Food chemistry [DIB1SE12DI-Z17]
Semestr zimowy 2017/2018
Ćwiczenia,
grupa nr 1
Przedmiot: | Food chemistry [DIB1SE12DI-Z17] |
Zajęcia: |
Semestr zimowy 2017/2018 [2017Z]
(zakończony)
Ćwiczenia [C], grupa nr 1 [pozostałe grupy] |
Termin i miejsce:
|
(brak danych) |
Liczba osób w grupie: | 10 |
Limit miejsc: | (brak danych) |
Zaliczenie: | Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Prowadzący: | Agata Fabiszewska |
Literatura: |
Belitz. H. D., Grosch W., Schieberle P. Food Chemistry 4th Edition, Springer, 2009 |
Zakres tematów: |
Obliczenia z zakresu chemii żywności. Wybrane składniki żywności i ich reakcje charakterystyczne. Fizykochemiczne właściwości żywności na wybranych przykładach. |
Metody dydaktyczne: |
Praca z tekstem, doświadczenia laboratoryjne, ćwiczenia rachunkowe, test, przygotowanie sprawozdań z wykonanych badań |
Metody i kryteria oceniania: |
test pisemny, sprawozdania, prezentacja multimedialna |
Uwagi: |
DIB1SE12DI-Z17 |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.