Projektowanie produktów i potraw dla osób aktywnych-SPEC:Dietetyka dla osób aktywnych fizycznie [DIB6NP25DI-L18]
Semestr letni 2017/2018
Ćwiczenia,
grupa nr 1
Przedmiot: | Projektowanie produktów i potraw dla osób aktywnych-SPEC:Dietetyka dla osób aktywnych fizycznie [DIB6NP25DI-L18] |
Zajęcia: |
Semestr letni 2017/2018 [2018L]
(zakończony)
Ćwiczenia [C], grupa nr 1 [pozostałe grupy] |
Termin i miejsce:
|
(brak danych) |
Liczba osób w grupie: | 11 |
Limit miejsc: | (brak danych) |
Zaliczenie: | Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Prowadzący: | Agnieszka Sulich |
Literatura: |
1. Czarniecka-Skubina E. (red.) (2015): Technologia gastronomiczna, Wyd. SGGW, Warszawa 2. Świderski F. (2006): Żywność wygodna i żywność funkcjonalna, WNT, Warszawa |
Zakres tematów: |
Tematyka ćwiczeń: • Przedstawienie założeń projektu oraz opracowanie wstępnej koncepcji projektu (2,5 godz.). • Charakterystyka produktu/potrawy (przeznaczenie, ustalenie składu surowcowego, gramatury, wielkości porcji) (2,5 godz.). • Projektowanie opakowania, opracowanie kształtu, wielkości opakowania, jego stylu, dobór materiałów, szaty graficznej i znakowanie zgodne z wymogami (2,5 godz.). • Prezentacja projektu produktu/potrawy o właściwościach prozdrowotnych dla wybranych grup osób aktywnych fizycznie z wykorzystaniem prezentacji multimedialnej, z uzasadnieniem podjętych działań (2,5 godz.). |
Metody dydaktyczne: |
wykład problemowy, dyskusja panelowa, prezentacje własne studentów |
Metody i kryteria oceniania: |
Ćwiczenia: Ocena na podstawie prezentacji produktu/potrawy w formie prezentacji multimedialnej – 30%, ocena wynikająca z zadań wykonanych na zajęciach i obserwacji pracy studentów w trakcie zajęć – 20%. |
Uwagi: |
DI-B6NP/1 |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.