Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Trendy w gastronomii - SPEC: Menedżer Gastronomii [TRB6SP15TR-L20] Semestr letni 2020/2021
Wykład, grupa nr 3

Przejdź do planu zaznaczono terminy wyświetlanej grupy
To jest strona grupy zajęciowej. Jeśli szukasz opisu przedmiotu, zobacz stronę przedmiotu
Przedmiot: Trendy w gastronomii - SPEC: Menedżer Gastronomii [TRB6SP15TR-L20]
Zajęcia: Semestr letni 2020/2021 [2021L] (zakończony)
Wykład [W], grupa nr 3 [pozostałe grupy]
Terminy i miejsca: Podana informacja o terminie jest orientacyjna. W celu uzyskania pewnej informacji obejrzyj kalendarz roku akademickiego lub skontaktuj się z wykładowcą (nieregularności zdarzają się przede wszystkim w przypadku zajęć odbywających się rzadziej niż co tydzień).
każdy poniedziałek, 10:10 - 12:05
sala Teams/Platon(online)
Vistula University jaki jest adres?
każdy poniedziałek, 12:30 - 14:25
sala Teams/Platon(online)
Vistula University jaki jest adres?
każdy czwartek, 10:10 - 12:05
sala Teams/Platon(online)
Vistula University jaki jest adres?
każdy czwartek, 12:30 - 14:25
sala Teams/Platon(online)
Vistula University jaki jest adres?
Terminy najbliższych spotkań: Daty odbywania się zajęć grupy. Prezentują informacje na podstawie zdefiniowanych w USOS terminów oraz spotkań.
Kliknij w datę by zobaczyć tygodniowy plan z zaznaczonym spotkaniem.
Wszystkie zajęcia tej grupy już się odbyły - pokaż terminy wszystkich spotkań.
Data i miejsceProwadzący
Liczba osób w grupie: 23
Limit miejsc: (brak danych)
Zaliczenie: Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Prowadzący: Agnieszka Koper
Literatura:

„Podstawy gastronomii” M.Milewska, A.Praczko, A.Stasiak

Rynek gastronomiczny w Polsce- HoReca Raport 2019, 2020

UNWTO The Future of Work and Skills Development in Tourism Report Gastronomy Tourism in Italy Report 2020

State of the Food Travel Industry Report 2020 UNWTO

2021- Global-Marketing-Trends

2021 Trends Report Baum + Whiteman

Zakres tematów:

1. Wiadomości wprowadzające. Podstawowe pojęcia z gastronomii.

2. Innowacje, kierunki zmian i rozwoju na rynku usług gastronomicznych.

3. Koronawirus i jego wpływ na sytuacje w gastronomii.

4. Trendy w organizacji rynku usług gastronomicznych w Polsce i na świecie.

5. Konkurencyjność w branży gastronomicznej a nowe trendy. Pozycjonowanie zakładu gastronomicznego wobec konkurencji.

6. Trendy żywnościowe. Etyka w produkcji żywności.

7. Strategie rozwoju lokali gastronomicznych wobec rosnących oczekiwań klientów.

8. Nowe technologie a promocja gastronomii.

9. Światowe trendy gastronomiczne i ich wpływ na rozwój regionalnej i lokalnej turystyki w Polsce.

Metody dydaktyczne:

Celem przedmiotu jest zapoznanie studenta z wiedzą dotyczącą najnowszych trendów w gastronomii oraz istoty usług gastronomicznych.

Moduł ma na celu ułatwienie zdobycia umiejętności i kompetencji społecznych które umożliwią studentowi efektywne funkcjonowanie w branży gastronomicznej.

Metody i kryteria oceniania:

Egzamin ma na celu sprawdzenie podstawowej wiedzy studenta.

Warunki zaliczenia: ocena pozytywna uzyskana na podstawie końcowego testu pisemnego, przygotowania projektu, aktywności i uczestnictwa podczas zajęć dydaktycznych.

Ocena końcowa na podstawie:

30% - uczestnictwo i obecność;

20% - zaliczenie końcowego testu;

20% - zadania klasowe;

30% - projekt końcowy.

Uwagi:

TR-B6SP/TMG/3

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-9 (2024-12-18)