Seminarium dla spec. Hotelarstwo i gastronomia [TRB5SP/HiG-S]
Semestr zimowy 2021/2022
Ćwiczenia,
grupa nr 15
Przedmiot: | Seminarium dla spec. Hotelarstwo i gastronomia [TRB5SP/HiG-S] |
Zajęcia: |
Semestr zimowy 2021/2022 [2021Z]
(zakończony)
Ćwiczenia [C], grupa nr 15 [pozostałe grupy] |
Termin i miejsce:
|
(brak danych) |
Liczba osób w grupie: | 7 |
Limit miejsc: | 5 |
Zaliczenie: | Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Prowadzący: | Anna Wiśniewska |
Zakres tematów: |
Hotelarstwo/gastronomia • Analiza SWOT • Analiza porównawcza wybranych hoteli • Systemy motywacyjne (w wybranej do badania jednostce) • Franczyza (lub inne formy wsparcia finansowego i rozwoju) w hotelarstwie i gastronomii • Projekt uruchomienia własnej działalności Turystyka czasu wolnego: • Turystyka medyczna (rozwój i funkcjonowanie...) • Motywacje wyjazdów turystów w wybrane miejsce • Uwarunkowania, stan i perspektywy rozwoju turystyki (w wybranym miejscu...) • Formy i kierunki rozwoju turystyki weekendowej Zarządzanie w przemyśle spotkań: • Turystyka eventowa w Polsce i na świecie • Uwarunkowania rozwoju turystyki biznesowej • Wybrane formy spotkań i imprez biznesowych • Szanse i zagrożenia rozwoju wybranych form w przemyśle spotkań. Propozycje własne studentów w obszarze turystyki, hotelarstwa i gastronomii |
Uwagi: |
dr Anna Wiśniewska |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.