Psychology of nutrition [DIB3SE003DI]
Semestr zimowy 2021/2022
Wykład,
grupa nr 1
Przejdź do planu
zaznaczono terminy wyświetlanej grupy
Przedmiot: | Psychology of nutrition [DIB3SE003DI] | ||||||||||
Zajęcia: |
Semestr zimowy 2021/2022 [2021Z]
(zakończony)
Wykład [W], grupa nr 1 [pozostałe grupy] |
||||||||||
Termin i miejsce:
|
|||||||||||
Terminy najbliższych spotkań:
Kliknij w datę by zobaczyć tygodniowy plan z zaznaczonym spotkaniem. |
Wszystkie zajęcia tej grupy już się odbyły - pokaż terminy wszystkich spotkań.
|
||||||||||
Liczba osób w grupie: | 21 | ||||||||||
Limit miejsc: | (brak danych) | ||||||||||
Zaliczenie: | Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 | ||||||||||
Prowadzący: | Mariusz Jaworski | ||||||||||
Zakres tematów: |
L(1) Aims and tasks of psychology. Characteristics of psychology as a science - methodology and subject of research in psychology. The most important experiments in psychology (1 h) L(2) Current trends in psychology (2h): - Psychoanalysis - Behaviorism - Cognitive Psychology - Humanistic psychology - Gestalt psychology L(3) Stress - various theoretical approaches, causes and effects of stress in terms of nutrition (2 h) L(4) Nutritional behavior - conditions, behavior models, consequences. (4 h): psychological determinants of human functioning in the field of nutrition. Why people eat what they eat - factors influencing food choices (personality, cultural, situational). L(5) Test (1h) |
||||||||||
Uwagi: |
DI-B3SE/1 |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.