Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Język angielski w turystyce V [TRB5SP-SJO-Aa] Semestr zimowy 2024/2025
Ćwiczenia, grupa nr 532

Przejdź do planu zaznaczono terminy wyświetlanej grupy
To jest strona grupy zajęciowej. Jeśli szukasz opisu przedmiotu, zobacz stronę przedmiotu
Przedmiot: Język angielski w turystyce V [TRB5SP-SJO-Aa]
Zajęcia: Semestr zimowy 2024/2025 [2024Z] (zakończony)
Ćwiczenia [C], grupa nr 532 [pozostałe grupy]
Termin i miejsce: Podana informacja o terminie jest orientacyjna. W celu uzyskania pewnej informacji obejrzyj kalendarz roku akademickiego lub skontaktuj się z wykładowcą (nieregularności zdarzają się przede wszystkim w przypadku zajęć odbywających się rzadziej niż co tydzień).
każdy czwartek, 12:30 - 14:25
sala Teams/Platon(online)
Vistula University jaki jest adres?
Terminy najbliższych spotkań: Daty odbywania się zajęć grupy. Prezentują informacje na podstawie zdefiniowanych w USOS terminów oraz spotkań.
Kliknij w datę by zobaczyć tygodniowy plan z zaznaczonym spotkaniem.
Wszystkie zajęcia tej grupy już się odbyły - pokaż terminy wszystkich spotkań.
Data i miejsceProwadzący
Liczba osób w grupie: 15
Limit miejsc: (brak danych)
Zaliczenie: Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Prowadzący: Klara Kauc-Majewska
Literatura:

English for International Tourism Upper-Intermediate, Pearson

Zakres tematów:

UNIT 6 Heritage

TOPICS: World Heritage Sites – world heritage sites; Talking about the Past – in the traces of the past; St Petersburg – with a tour of St Petersburg; A Walking Tour – a walk around the city

VOCABULARY: Phrases and expressions used to describe World Heritage; Words and phrases related to architecture; Dates, units of measurement and statistics;

FUNCTIONS: Matching descriptions to illustrations; finding detailed information in World Heritage descriptions; providing and obtaining information on World Heritage; World Heritage Site Description; Story about Saint Petersburg; presenting facts about this city; finding detailed information about the Winter Palace in the guide; finding detailed information in the text being listened to; Providing dates, units of measurement and other statistical data; guiding tours around the city;

GRAMMAR: Repetition of tenses and forms of construction used to express the past;

PROFESSIONAL SKILLS: St Petersburg – with a tour of St Petersburg; A Walking Tour – a walk around the city

Design a Museum Exhibition – preparing an exhibition in a museum – case study

UNIT 7 Managing Events

TOPICS: The Role of an Events Coordinator – as a coordinator; Event Concept; Designing an Event – ​​event organization;

VOCABULARY: Collocations with 'event'; Question words; Phrases and expressions used when organizing an event; Legal phrases and expressions used in contracts

FUNCTIONS: Taking on the role of event coordinator; presenting problems and ways to solve them; expressing hypothetical situations; Finding detailed information in a recording; Finding detailed information in the brief; participating in the conversation when planning a large event; correct accentuation of have/had; Use of legal phrases and expressions

GRAMMAR: Third conditional;

PROFESSIONAL SKILLS: Understanding Contracts - ignorance of the law is harmful; Finalizing Arrangements – finalizing the provisions of the contract

Make a Festival Profitable – case study

UNIT 8 Careers

TOPICS: Careers – professional career; Selling Yourself – selling yourself; Covering Letters – cover letter; Preparing for an Interview – preparation for a job interview

VOCABULARY: Phrases and expressions related to remuneration; Phrases and expressions used in CVs, adjectives describing character traits; Phrases and expressions used in a cover letter; Phrases and expressions used in a job interview;

FUNCTIONS: Job search; applying for a job; Describing character traits; presenting the perfect resume; Writing a cover letter; Preparation for a job interview; answering questions asked during a job interview;

GRAMMAR: Prepositional phrases;

PROFESSIONAL SKILLS: Preparing for an Interview - preparation for a job interview; Conducting an Interview – at a job interview;

Recruit the Right Person – recruiting the right person – case study

UNIT 9 Gastronomy

TOPICS: World Cuisine – cuisines of the world; Local Cuisine – local cuisine; How to Tempt Your Customers – how to tempt customers; Describing dishes – describing dishes; Giving Feedback – expressing opinions

VOCABULARY: Phrases and expressions describing cuisines of the world; Phrases and expressions describing local cuisine; Vocabulary describing food and ways of preparing food; Phrases and expressions describing dishes; Features of a good restaurant;

FUNCTIONS: Checking news about world cuisines; Presenting local cuisine; discussing the catering industry; Ways to attract customers to restaurants; Describing dishes; preparing menus; Presenting problems encountered in restaurants; expressing opinions; responding to customer feedback; writing restaurant reviews;

GRAMMAR: Relative clauses

PROFESSIONAL SKILLS: Giving Feedback – expressing opinions

Plan a New Itinerary – travel planning – case study

Metody dydaktyczne:

Sporządzanie notatek z zajęć;

wykonywanie ćwiczeń gramatyczno-leksykalnych;

zaliczenie testu końcowego;

Kolokwium;

praca pisemna;

prezentacja;

Wyrażanie opinii własnej/grupy;

prowadzenie dyskusji i polemiki;

Metody i kryteria oceniania:

Obowiązkowa obecność na zajęciach z włączoną kamerą. Dopuszczalne opuszczenie 3 spotkań.

50% - praca na zajęciach i test śródsemestralny

50% - wynik z egzaminu końcowego "angielski w turystyce" na poziomie B2

Uwagi:

a532

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-9 (2024-12-18)