Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

New Trends in Tourism PDW1 TRM3SE13TR-Z17
Ćwiczenia (C) Semestr zimowy 2017/2018

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 15
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Zakres tematów:

1. Heritage - definition, protection, current discourse - 2 hrs.

1. Culinary heritage definition, UNESCO and the world intangible heritage culinary icons of the world - 2 hrs.

1. Protection of quality and of culinary traditions in Europe: DOC, AOC, PDO, PGI, TSG - 3 hrs.

1. History of cooking: cook books and recipes, tools of the trade - 3 hrs.

1. Herbs, spices, and trade routes the Kitchen Garden - 2 hrs.

1. Slow Food, Terra Madre, Fair Trade the 3rd sector and sustainability - 2 hrs.

1. Festive traditions Christmas, New Year and Easter - 3 hrs.

International Travel Show TT Warsaw - field trip - 3 hrs.

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 (brak danych), (sala nieznana)
Henryk Handszuh 10/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-5 (2024-09-13)