Pedagogika - spec: Poradnictwo dietetyczne
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB5NP19DI-Z17 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Pedagogika - spec: Poradnictwo dietetyczne |
Jednostka: | Kierunek-Dietetyka |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
przekazanie specjalistycznej wiedzy z zakresu przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych. |
Pełny opis: |
przekazanie specjalistycznej wiedzy z zakresu przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych. |
Literatura: |
Materiały dydaktyczne przygotowane przez prowadzących zajęcia.Ciborowska H., Rudnicka A., 2014: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka. PZWL Warszawa |
Efekty uczenia się: |
Student zna zasady przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych w świetle najnowszych doniesień naukowych. |
Metody i kryteria oceniania: |
Wykłady Test składający się z pytał zamkniętych opartych na zadaniach problemowych. Warunkiem zaliczenia jest uzyskanie 60%. Ocena kołcowa z egzaminu przyznawana jest wg kryteriów: Ocena Kryteria Bardzo dobra (5.0) 90-100% Ponad dobra (4.5) 80-89% dobra (4.0) 73-79% Ponad dostateczna (3.5) 66-72% Dostateczna (3.0) 60-65% |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.