Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Pedagogika - spec: Poradnictwo dietetyczne

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: DIB5NP19DI-Z17
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Pedagogika - spec: Poradnictwo dietetyczne
Jednostka: Kierunek-Dietetyka
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: polski
Skrócony opis:

przekazanie specjalistycznej wiedzy z zakresu przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych.

Pełny opis:

przekazanie specjalistycznej wiedzy z zakresu przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych.

Literatura:

Materiały dydaktyczne przygotowane przez prowadzących zajęcia.Ciborowska H., Rudnicka A., 2014: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka. PZWL Warszawa

Efekty uczenia się:

Student zna zasady przygotowywania diet mających na celu polepszenie funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego człowieka, a także funkcjonowania psychofizycznego u osób zdrowych w świetle najnowszych doniesień naukowych.

Metody i kryteria oceniania:

Wykłady

Test składający się z pytał zamkniętych opartych na zadaniach problemowych. Warunkiem zaliczenia jest uzyskanie 60%.

Ocena kołcowa z egzaminu przyznawana jest wg kryteriów:

Ocena Kryteria

Bardzo dobra (5.0) 90-100%

Ponad dobra (4.5) 80-89%

dobra (4.0) 73-79%

Ponad dostateczna (3.5) 66-72%

Dostateczna (3.0) 60-65%

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.2.0-3 (2025-05-12)