Podstawy rachunkowości i finansów
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB5NP20FA-Z17 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Podstawy rachunkowości i finansów |
Jednostka: | Kierunek-Dietetyka |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Wiedza: Poznanie w teorii oraz na praktycznych przykładach metod analizy konsumenckiej oraz warunków przeprowadzania ocen Umiejętności: Umiejętność przeprowadzania testów konsumenckich (przygotowywanie próbek oraz ankiet) Kompetencje: W zakresie przeprowadzania testów konsumenckich |
Pełny opis: |
Wiedza: Poznanie w teorii oraz na praktycznych przykładach metod analizy konsumenckiej oraz warunków przeprowadzania ocen Umiejętności: Umiejętność przeprowadzania testów konsumenckich (przygotowywanie próbek oraz ankiet) Kompetencje: W zakresie przeprowadzania testów konsumenckich |
Literatura: |
Baryłko-Pikielna N., Matuszewska I. (2009): Sensoryczne badania żywności. Podstawy, metody, zastosowania. Wydawnictwo naukowe PTTŻ, KrakówGawęcka J., Jędryka T. (2001): Analiza sensoryczna wybrane metody i przykłady zastosował. Wydawnictwo AE, PoznałInternet |
Efekty uczenia się: |
Student określa warunki przeprowadzania analiz sensorycznychCharakteryzuje rodzaje metod analizy sensorycznej (charakterystyka i zastosowanieZna zasady metod wykorzystywanych w ocenie konsumenckiejUmiejętność przygotowywania próbek do ocenyUmiejętność przygotowywania ankiet do oceny konsumenckiej Umiejętność wyciągania wniosków z wyników otrzymanych na podstawie ankietKompetencje pracy w grupieBranie odpowiedzialności za własne działania |
Metody i kryteria oceniania: |
Zaliczenie na podstawie sprawozdał (75%) lub prezentacji (25%). |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.