Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Eating disorders

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: DIB6SE008DI
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Eating disorders
Jednostka: Kierunek-Dietetyka
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 1.00 (zmienne w czasie) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Rodzaj przedmiotu:

obowiązkowe

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2021/2022" (zakończony)

Okres: 2022-02-19 - 2022-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Wykład, 25 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Agnieszka Chruścikowska
Prowadzący grup: Agnieszka Chruścikowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Rodzaj przedmiotu:

Lectures

Pełny opis:

This course will introduce students to the epidemiology, clinical presentation, clinical work-up, diagnosis and eating treatment and complications of patients with various eating disorders including anorexia and bulimia nervosa and binge eating disorders.

The course allows you to acquire skills in the field of diet therapy of eating disorders.

In practice, students will learn how to create nutritional plans for people with eating disorders.

Literatura:

• Wissam Zam, Reham Saijari, Ziad Sijari, Overview on eating disorders, Progress in Nutrition · December 2018 DOI: 10.23751/pn.v20i2-S.6970

• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9849358/

• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9849358/

• https://www.researchgate.net/publication/11040898_Food_and_emotion

• https://www.researchgate.net/publication/15156208_What_is_body_image

• https://psychiatryonline.org/pb/assets/raw/sitewide/practice_guidelines/guidelines/eatingdisorders.pdf

• https://www.rcpsych.ac.uk/docs/default-source/improving-care/better-mh-policy/college-reports/college-report-cr189.pdf?sfvrsn=6c2e7ada_2

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2022/2023" (zakończony)

Okres: 2023-02-18 - 2023-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Wykład, 20 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Agnieszka Chruścikowska
Prowadzący grup: Agnieszka Chruścikowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.2.0 (2025-04-03)