Entrepreneurship
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | FAB3SE12MN-Z17 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Entrepreneurship |
Jednostka: | Kierunek-FiR |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
6.00
LUB
5.00
(zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | angielski |
Pełny opis: |
(tylko po angielsku) 1. Entrepreneurship: definitions. 2. Entrepreneurship: a historical approach. 3. Entrepreneurship: a theoretical apprach. 4. Entrepreneurship: an individual approach. Charactersticis of entrepreneurs. 5. Entrepreneurship: a practical approach. Launch and run being a self-entrepreneur in Poland. |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/2018" (zakończony)
Okres: | 2017-10-01 - 2018-02-15 |
![]() |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 15 godzin
Wykład, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Janusz Marszalec | |
Prowadzący grup: | Janusz Marszalec | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Konwersatorium - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/2019" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-02-01 |
![]() |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 15 godzin
Wykład, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Nicolas Levi | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Konwersatorium - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/2020" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-16 |
![]() |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 15 godzin
Wykład wspólny, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Nicolas Levi | |
Prowadzący grup: | Nicolas Levi | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Konwersatorium - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 Wykład wspólny - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
|
Rodzaj przedmiotu: | (tylko po angielsku) General lecture |
|
Tryb prowadzenia: | (tylko po angielsku) Daily studies |
|
Wymagania (lista przedmiotów): | (tylko po angielsku) Introduction to economics, introduction to management |
|
Założenia (lista przedmiotów): | (tylko po angielsku) No data |
|
Skrócony opis: |
(tylko po angielsku) The purpose of the course is that the students acquire necessary knowledge and skills required for organizing and carrying out entrepreneurial activities, to develop the ability of analysing and understanding business situations in which entrepreneurs act and to master the knowledge necessary to plan entrepreneurial activities. The objective of the course is, further on, that the students develop the ability of analysing various aspects of entrepreneurship – especially of taking over the risk, and the specificities as well as the pattern of entrepreneurship development and, finally, to contribute to their entrepreneurial and managerial potentials. |
|
Pełny opis: |
(tylko po angielsku) 1. Entrepreneurship: definitions. 2. Entrepreneurship: a historical approach. 3. Entrepreneurship: a theoretical apprach. 4. Entrepreneurship: an individual approach. Charactersticis of entrepreneurs. 5. Entrepreneurship: a practical approach. Launch and run being a self-entrepreneur in Poland. |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.