Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Elective course for Spec.Hospitality Management :Food and beverage management

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: PDW-TR-M2SE05
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (1013) Hotel, restaurants and catering Kod ISCED - Międzynarodowa Standardowa Klasyfikacja Kształcenia (International Standard Classification of Education) została opracowana przez UNESCO.
Nazwa przedmiotu: Elective course for Spec.Hospitality Management :Food and beverage management
Jednostka: Kierunek-TiR
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 3.00 (zmienne w czasie) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Rodzaj przedmiotu:

do wyboru
specjalnościowy

Tryb prowadzenia:

Lektura monograficzna
w sali i w terenie

Skrócony opis:

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2018/2019" (zakończony)

Okres: 2019-02-16 - 2019-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Ćwiczenia, 20 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Paweł Anders
Prowadzący grup: Paweł Anders
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/2020" (zakończony)

Okres: 2019-10-01 - 2020-02-16
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Ćwiczenia, 20 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Agnieszka Koper
Prowadzący grup: Agnieszka Koper
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Skrócony opis: (tylko po angielsku)

The fundamental objective is to present all aspects of the food and beverage product and the management of the business. Course will provide information on a variety of aspects of food and beverage management and considers various useful approaches.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

Lectures will focus on following content:

1. Fundamentals of Food and Beverage Management.

2. Food and beverage service operations.

3. The direct and indirect market.

4. Concept and product development.

5. Operational areas, equipment and staffing.

6. Food production and types of menus.

7. Purchasing and storage product.

8. Production and service.

9. Food cost and labour cost.

10. Quality in food and drink service operation.

11. How to makes my staff happy? Staffing issues.

12. Food and beverage marketing.

During exercises we will practice techniques aspects of course as: menu, menu pricing methods, food cost, labour cost, components of good service and their importance in hospitality ecc.

Literatura: (tylko po angielsku)

Selected chapters from:

• B. Davis Food and beverage management. (Sixth Edition) 2018

• J. Cousins Food and beverage management. (Fifth Editions) 2019

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2019/2020" (zakończony)

Okres: 2020-02-17 - 2020-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Ćwiczenia, 20 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Michał Żarowski
Prowadzący grup: Michał Żarowski
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-9 (2024-12-18)