Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Dziedzictwo kulinarne - spec: Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: TRM3SP11TR-Z17
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Dziedzictwo kulinarne - spec: Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
Jednostka: Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: polski
Skrócony opis:

Wiedza:

- przedstawienie wydarzeł korporacyjnych w obszarze turystyki biznesowej

Umiejętności:

- identyfikowania roli i charakteru poszczególnych działał związany z logistyką wydarzeł korporacyjnych

Kompetencje:

- przygotowanie do pracy w obszarze wydarzeł korporacyjnych w tym w szczególności w agencji zajmującej się podróżami korporacyjnymi, hotelu itp.

Pełny opis:

Wiedza:

- przedstawienie wydarzeł korporacyjnych w obszarze turystyki biznesowej

Umiejętności:

- identyfikowania roli i charakteru poszczególnych działał związany z logistyką wydarzeł korporacyjnych

Kompetencje:

- przygotowanie do pracy w obszarze wydarzeł korporacyjnych w tym w szczególności w agencji zajmującej się podróżami korporacyjnymi, hotelu itp.

Efekty uczenia się:

Zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości, ma pogłębioną wiedzę na temat rozwoju indywidualnej przedsiębiorczości w zakresie związanym z turystyką, rekreacją, hotelarstwem i gastronomią.Zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości, ma pogłębioną wiedzę na temat rozwoju indywidualnej przedsiębiorczości w zakresie związanym z turystyką, rekreacją, hotelarstwem i gastronomią.Zna ogólne zasady tworzenia i rozwoju form indywidualnej przedsiębiorczości, ma pogłębioną wiedzę na temat rozwoju indywidualnej przedsiębiorczości w zakresie związanym z turysty

Metody i kryteria oceniania:
Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.0.0-9 (2024-12-18)