Język angielski I
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB1NP-SJO-A |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Język angielski I |
Jednostka: | Kierunek-Dietetyka |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
4.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowe |
Założenia (opisowo): | Nabycie umiejętności komunikacyjnych na poziomie B2 z uwzględnieniem autentycznych danych. Główny nacisk położony będzie na rozbudowanie słownictwa specjalistycznego oraz rozwijanie umiejętności recepcyjnych i produkcyjnych w sytuacjach określonych tematyką poszczególnych zajęć. |
Skrócony opis: |
Aby zaliczyć przedmiot, trzeba zaliczyć ćwiczenia oraz przerobić odpowiednią ilośc materiału na platformie językowej. |
Pełny opis: |
Aby zaliczyć przedmiot, trzeba zaliczyć ćwiczenia oraz przerobić odpowiednią ilośc materiału na platformie językowej. ćwiczenia - 8 godzin platforma językowa - 60 godzin |
Literatura: |
Business Partner Platforma językowa - Rubicon |
Efekty uczenia się: |
WIEDZA: ABSOLWENT ZNA I ROZUMIE: KP_K6_W03 Zna w stopniu zaawansowanym i rozumie wybrane pojęcia i mechanizmy psychospołeczne związane ze zdrowiem publicznym i jego ochroną poprzez odpowiednie postępowania dietetyczne; zna wskaźniki i metody oceny stanu wyżywienia ludności. P6S_WK KP_K6_ W04 Posiada zawansowaną wiedzę na temat zasad opracowywania planów żywieniowych dostosowanych do wieku, płci, stanu fizjologicznego i stanu zdrowia pacjenta oraz opracowywania i wdrażania programów edukacji żywieniowej i innych sposobów promocji zdrowia, adresowanych do różnych grup społecznych P6S_WK KP_K6_ W05 Posiada zaawansowaną wiedzę na temat wartości energetycznej i żywieniowej surowców roślinnych i zwierzęcych, jako surowców spożywczych, wie jak zmieniają się one wskutek oddziaływania ze środowiskiem oraz w procesie technologicznym; wykazuje zaawansowaną znajomość technik przetwarzania żywności oraz urządzeń technologicznych P6S_WG UMIEJĘTNOŚCI: ABSOLWENT POTRAFI: KP_K6_U03 Potrafi ułożyć spersonalizowany jadłospis dostosowany do potrzeb człowieka zdrowego w różnym wieku i stanie fizjologicznym, jak również człowieka chorego, spełniający założone wymagania zdrowotne, żywieniowe i kulturowe. P6S_UW KP_K6_U04 Potrafi zaprojektować proces gastronomiczny i technologiczny przetwarzania żywności prowadzący do minimalizacji strat wartości żywieniowych oraz minimalizacji wytwarzanych odpadów zużycia zasobów energetycznych. P6S_UW KP_K6_U06 Posiada zasoby słownictwa fachowego i umiejętność ich wykorzystania umożliwiające właściwą komunikację z pacjentem; ma umiejętności językowe w zakresie dietetyki, zgodnie z wymaganiami określonymi dla poziomu B2+ Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego – dla wybranego języka obcego. P6S_UW KOMPETENCJE SPOŁECZNE: ABSOLWENT JEST GOTÓW DO: KP_K6_K01 Jest gotów do konsultowania własnych diagnoz czy zaleceń w przypadku niemożności samodzielnego rozwiązania problemu, ciągłego pogłębiania swojej wiedzy, umiejętności i kompetencji P6S_KK KP_K6_K02 Jest gotów do okazywania szacunku wobec pacjenta, klienta, grup społecznych oraz troski o ich dobro, do zachowywania anonimowości P6S_KR KP_K6_K03 Jest gotów do formułowania opinii dotyczących pacjentów, klientów, grup społecznych w kontekście wykonywanego zawodu dietetyka P6S_UK |
Metody i kryteria oceniania: |
Ocena opiera się na zaliczniu ćwiczeń (obecność na zajęciach, zalicznie testu śród-semestralnego, zalicznie egzaminu semestralnego, oraz przerobieniu minimum 25% materiału na platformie językowej. kryteria oceny platformy: 25% - 30% materiału – 3.0 31-40% - 3.5 41% - 60% - 4.0 61% - 80% - 4.5 81% - 100% - 5.0 kryteria oceny testów i oceny końcowej: mniej niż 60% - 2 60% - 70% - 3.0 71% - 76% - 3.5 77% - 86% - 4.0 87% - 92% - 4.5 93% - 100% - 5.0 |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-02-19 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT SO C
C
|
Typ zajęć: |
Blended learning, 60 godzin
Ćwiczenia, 8 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Giuseppe De Santis, Bożena Wiercińska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2021/2022" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-02-18 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT SO C
|
Typ zajęć: |
Blended learning, 60 godzin
Ćwiczenia, 8 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Giuseppe De Santis | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2022/2023" (zakończony)
Okres: | 2022-10-01 - 2023-02-17 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT SO C
C
C
C
C
C
|
Typ zajęć: |
Blended learning, 60 godzin
Ćwiczenia, 8 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Ewa Sawicka | |
Prowadzący grup: | Magdalena Betin, Grzegorz Czerwiński, Giuseppe De Santis | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2023/2024" (zakończony)
Okres: | 2023-10-01 - 2024-02-18 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT SO N C
C
C
C
C
C
|
Typ zajęć: |
Blended learning, 60 godzin
Ćwiczenia, 8 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Magdalena Betin, Grzegorz Czerwiński, Ariel Gołębiowski, Eryk Grubecki | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2024/2025" (zakończony)
Okres: | 2024-10-01 - 2025-02-16 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT SO N C
C
C
C
|
Typ zajęć: |
Blended learning, 60 godzin
Ćwiczenia, 8 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Klara Kauc-Majewska | |
Prowadzący grup: | Grzegorz Czerwiński, Ariel Gołębiowski, Mitchell Welle | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.