Fundamentals of Dietetics
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | DIB2SE04DI-L18 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Fundamentals of Dietetics |
Jednostka: | Kierunek-Dietetyka |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
3.00
LUB
4.00
(zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | angielski |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2017/2018" (zakończony)
Okres: | 2018-02-16 - 2018-07-15 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Justyna Bylinowska | |
Prowadzący grup: | Justyna Bylinowska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2018/2019" (zakończony)
Okres: | 2019-02-16 - 2019-09-30 |
Przejdź do planu
PN C
W
WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 15 godzin
Wykład, 20 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Justyna Bylinowska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2019/2020" (zakończony)
Okres: | 2020-02-17 - 2020-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR C
C
CZ W
PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 15 godzin
Wykład, 20 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Magdalena Wiercińska | |
Prowadzący grup: | Magdalena Wiercińska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2021-02-20 - 2021-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT C
W
|
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 15 godzin
Wykład, 20 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Mariusz Jaworski | |
Prowadzący grup: | Mariusz Jaworski | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2
Ćwiczenia - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 Wykład - Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
|
Pełny opis: |
LECTURE (20 h) 1/ Groups of food products in regular diet 2/ Types of diets: Regular Diet and Calorie-Restricted Diet 3/ Types of diets: Low and high Fiber Diet 4/ Types of diets: Fat-Restricted Diet and Cholesterol-Restricted Diet 5/ Types of diets: Clear Liquid Diet, Full Liquid Diet 6/ Types of diets: High-protein and low-protein diet 7/ Types of diets: Low-carbohydrate diet 8/ Test CLASS (15 h) 1/ Patient in a dietitian's office: a project of a vegetarian low-energy diet 2/ Patient in a dietitian's office: a project of a low-fiber diet 3/ Patient in a dietitian's office: a project of a fat-restricted diet 4/ Patient in a dietitian's office: a project of a low-protein diet 5/ Patient in a dietitian's office: a project of a low-carbohydrate diet 6/ Test |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.