Język angielski II [DIB2SP-SJO-A]
Semestr letni 2022/2023
Ćwiczenia,
grupa nr 202
Przedmiot: | Język angielski II [DIB2SP-SJO-A] | ||||||||||||||||||||||||||
Zajęcia: |
Semestr letni 2022/2023 [2023L]
(w trakcie)
Ćwiczenia [C], grupa nr 202 [pozostałe grupy] |
||||||||||||||||||||||||||
Termin i miejsce:
|
|||||||||||||||||||||||||||
Terminy najbliższych spotkań:
Kliknij w datę by zobaczyć tygodniowy plan z zaznaczonym spotkaniem. |
Wszystkie zajęcia tej grupy już się odbyły - pokaż terminy wszystkich spotkań.
|
||||||||||||||||||||||||||
Liczba osób w grupie: | 3 | ||||||||||||||||||||||||||
Limit miejsc: | (brak danych) | ||||||||||||||||||||||||||
Zaliczenie: | Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 | ||||||||||||||||||||||||||
Prowadzący: | Klara Kauc-Majewska | ||||||||||||||||||||||||||
Literatura: |
Business Partner B1+, Pearson Longman |
||||||||||||||||||||||||||
Zakres tematów: |
Unit 5 LOGISTICS Vocabulary: Logistics Grammar: Passive forms; linking Video: Amazon: the logistics of e-commerce; Collaborating on a projects Business skills: Negotiating Listening: Negotiating new terms and conditions Communication skills: Collaborating Functional language: Negotiating Task: Negotiate a new deal Writing: Letter of complaint UNIT 6 ENTERPRENEURS Vocabulary: Running a business Grammar: Reported speech; order of information in sentences Video: The world’s first ethical smartphone; Influencing styles: push and pull Business skills: Presenting facts and figures Listening: A presentation based on visual data Communication skills: influencing Functional language: Dealing with objections Task: A presentation to an investor UNIT 7 WORKING ABROAD Vocabulary: Working abroad; adjectives, prefixes, opposites Grammar: Narrative tenses; First and second conditional Video: Working Abroad Business skills: Relationship building Communication skills: decision-making UNIIT 8 LEADERSHIP Vocabulary: Leadership Grammar: Relative clauses; reduced relative clauses Video: Safari Vet school Listening: Managing a team meeting Communication skills: Giving feedback PLATFORM NUTRITION- PROTEINS, DIET, PERFORMANCE- HARMFUL OR BENEFICIAL- CARBOHYDRATES – FRIENDS OR ENEMIES- DIETARY FIBRE- LOW-FAT DIET AN OPTION TO CONSIDER - NUTRIENTS- HEALTHY NUTRITION- NUTRIGENOMICS- ‘OMICS’ SCIENCES AND APPLIED DIETETICS- PERSONALIZED DIET FOOD-COOKING-INTERNATIONAL CUISINES-NATIONAL CUISINE-THE ATKINS DIET-YOGA-HEALTHY LIFESTYLE TIPS-BENEFITS OF RUNNING RESTAURANTS (Dietetics)- WORLD PANDEMICS-ADDICTIONS-MINDFULNESS-VISIT AT THE PHARMACY-BRITISH PUBS-FAMILY MEALS |
||||||||||||||||||||||||||
Metody dydaktyczne: |
Sporządzanie notatek z zajęć; wykonywanie ćwiczeń gramatyczno-leksykalnych; zaliczenie testu końcowego; Kolokwium; praca pisemna; prezentacja; Wyrażanie opinii własnej/grupy; prowadzenie dyskusji i polemiki; |
||||||||||||||||||||||||||
Metody i kryteria oceniania: |
25% praca na zajęciach (obecność, aktywność) 25% egzamin śródsemestralny/semestralny 50% platforma językowa (ilość przerobionego materiału, poprawność) |
||||||||||||||||||||||||||
Uwagi: |
a202 (B1+) |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.