Akademia Finansów i Biznesu Vistula - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Sp.OZHG - Finansowanie rozwoju działalności hotelarsko-gastronomicznej i podstawy księgowości-spec:Organizacja i zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii Sp-TRM3SP12
Ćwiczenia (C) Semestr zimowy 2016/2017

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 20
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Zakres tematów:

1. Wprowadzenie do tematu, Definicje finansów przedsiębiorstw, rola finansów przedsiębiorstw w gospodarce narodowej, cele działalności przedsiębiorstw w hotelarstwie i gastronomii i w sferze finansowej. 2. Ã…ęródła kapitału w przedsiębiorstwie, kapitał własny, kapitały obce, źródła pochodzenia. 3. Åšrodki do pozyskania z UE na prowadzenie działalności gospodarczej4. Finansowanie działalności gospodarczej w Polsce ze szczególnym uwzględnieniem przedsiębiorstw gastronomicznych i hotelarskich przy wykorzystaniu Franczyzy. Podstawy rozliczania i księgowania5. Pożyczka dla debiutantów, Kredyty obrotowe i inwestycyjne Wykorzystanie factoringu, jego zalety i wady1. Wprowadzenie do tematu, pojęcia, definicje, Przedsiębiorstwa turystyczne2. Biznesplan przedsiębiorstwa turystycznego, zasady metodyczne3. Zakres pojęciowy biznesplanu i jego funkcje4. Ã…ęródła finansowania działalności turystycznej (kredyty, pożyczki, Franczyza, Dofinansowanie z UP Leasing, pożyczki z sektora pozabankowego).

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 (brak danych), (sala nieznana)
Anna Wiśniewska 33/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.
ul. Stokłosy 3
02-787 Warszawa
tel: +48 22 45 72 300 https://vistula.edu.pl/
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.0.0-1 (2023-09-06)