Dziedzictwo kulinarne - spec: Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii [TRM3SP11TR-Z17]
Semestr zimowy 2017/2018
Ćwiczenia,
grupa nr 1
Przedmiot: | Dziedzictwo kulinarne - spec: Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii [TRM3SP11TR-Z17] |
Zajęcia: |
Semestr zimowy 2017/2018 [2017Z]
(zakończony)
Ćwiczenia [C], grupa nr 1 [pozostałe grupy] |
Termin i miejsce:
|
(brak danych) |
Liczba osób w grupie: | 20 |
Limit miejsc: | (brak danych) |
Zaliczenie: | Egzamin/zaliczenie na ocenę/zal w skali zal-std2 |
Prowadzący: | Mariusz Jaworski |
Zakres tematów: |
1. Kuchnia polska wczoraj i dziś – analiza zmian w konsumpcji żywności zachodzących w Polsce. Typowe smaki, surowce i potrawy w kuchni polskiej – przegląd asortymentu 3. Wpływy zagraniczne i ich rola w kształtowaniu polskiej kuchni – przegląd asortymentu 4. Turystyka kulinarna i gastronomiczna a dziedzictwo kulinarne w Polsce (szlaki kulinarne) 5. Zróżnicowanie kulinarne w Polsce - produkty tradycyjne i regionalne jako element turystyki |
Metody dydaktyczne: |
Praca w grupach na zajęciach oraz przygotowanie prezentacji na wyznaczony temat. |
Metody i kryteria oceniania: |
1. Aktywność na zajęciach 2. Przygotowanie i zaprezentowanie dwóch prezentacji multimedialnych: - Charakterystyka wybranych produktów tradycyjnych (Lista produktów tradycyjnych zostanie zaprezentowana studentom podczas pierwszych zajęć) - Opracowanie własnego szlaku kulinarnego (Wymogi formalne i merytoryczne opracowania własnego szlaku kulinarnego zostaną zaprezentowane studentom podczas pierwszych zajęć) |
Uwagi: |
TR-M3SP/1 |
Właścicielem praw autorskich jest Akademia Finansów i Biznesu Vistula.